Η βλεφαροπλαστική και το λίφτινγκ διορθώνουν την χαλάρωση του προσώπου

Η βλεφαροπλαστική και το λίφτινγκ, όπως ανέφερε η κ. καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ και διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής στο Παπαγεωργίου Ευτέρπη Δεμίρη διορθώνουν την χαλάρωση και δεν εξαφανίζουν τις ρυτίδες αλλά απλώς βελτιώνουν την κατάστασή τους.

«Η βλεφαροπλαστική ενδείκνυται σε άτομα με χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων ή βλεφαρόπτωση. Είναι μια συχνή επέμβαση την οποία κάνουν συχνά ακόμη και οι άντρες και αποσκοπεί στην αισθητική διόρθωση και σε ορισμένες περιπτώσεις στην αποκατάσταση της ενόχλησης στην όραση που προκαλεί το πεσμένο βλέφαρο. Με την επέμβαση αυτή αφαιρείται δέρμα και λίπος, μπορούν να εξαφανιστούν οι σακούλες αλλά όχι και οι ρυτίδες στα μάτια. Το λίφτινγκ, ενδείκνυται για τη διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου και για τη διόρθωση των ρινοπαρειακών ρυτίδων και των ρυτίδων της μαριονέτας. Μπορεί να γίνει συνδυασμός διόρθωσης της χαλάρωσης του προσώπου και της διόρθωσης της χαλάρωσης του τραχήλου. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση αλλά όχι η εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου» τόνισε η κ. Ευτέρπη Δεμίρη.

Οι ενδείξεις για τη ρινοπλαστική, όπως ανέφερε η κ. Δεμίρη είναι η δυσμορφία της μύτης και η αναπνευστική δυσχέρεια. Παράλληλα με την αισθητική διόρθωση μπορεί να γίνει και λειτουργική αποκατάσταση ή ευθειασμός της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος. Η κ. Δεμίρη τόνισε ότι η διόρθωση της μύτης πρέπει να γίνεται εξατομικευμένα ανάλογα με το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου καθώς δεν υπάρχει ένα “είδος” μύτης που να ταιριάζει σε όλους. Στους άντρες οι ρινοπλαστικές γίνονται με άλλα μέτρα και πρότυπα. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερωθεί και να γνωρίζει ότι όχι σπάνια χρειάζεται επανεπέμβαση.

Οι ενδείξεις για την ωτοπλαστική, σύμφωνα με την κ. Δεμίρη, είναι τα πεταχτά αυτιά και άλλες δυσπλασίες. Είναι μια επέμβαση που καλύτερα είναι να γίνεται στην παιδική ηλικία σε αγόρια και κορίτσια γιατί έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ