Ινδία: Σχεδόν 3.500 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζει να σαρώνει την Ινδία ο κορονοϊός. Στη χώρα όπου καθημερινά καταγράφονται πάνω από 300.000 κρούσματα και περισσότεροι από 2.000 νεκροί, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό παραμένουν δραματικές.

Παρά τις εκστρατείες που οργανώθηκαν και τις αποστολές ειδικών βοθημάτων από χώρες της Δύσης, το σύστημα υγείας της Ινδίας εξακολουθεί να καρκινοβατεί.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια σήμερα, Τρίτη, ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε τους τελευταίους τρεις μήνες, με τους νεκρούς να ξεπερνούν επίσημα τους 220.000.

Ο πραγματικός αριθμός μολύνσεων και θανάτων εκτιμάται κατά πολύ μεγαλύτερος.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει έξω από τα υπερπλήρη νοσοκομεία, ενώ αυτοσχέδια κρεματόρια στήνονται σε πάρκινγκ και πάρκα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Το τελευταίο 24ωρο, η Ινδία κατέγραψε 357.229 νέες μολύνσεις και 3.449 θανάτους από τη νόσο Covid-19.

O πρύτανης της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπράουν, στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι οι Ινδoί αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής με τους οποίους βρίσκεται σε επικοινωνία, πιστεύουν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Προσπάθησα να τους πω ότι αν όλα πάνε πολύ καλά, τα πράγματα θα είναι τρομακτικά για τις επόμενες εβδομάδες. Ενδεχομένως και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να δοθεί έμφαση στα «κλασσικά» μέτρα δημόσιας υγείας: στοχευμένα lockdown, περισσότερα τεστ, καθολική χρήση μάσκας και αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ