Οι επεμβάσεις μαστού δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου

Οι επεμβάσεις στον μαστό είναι η αυξητική μαστοπλαστική με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης σε γυναίκες με μικρομαστία, η μειωτική μαστοπλαστική σε γυναίκες με υπερπλασία μαστών, οι επεμβάσεις σε άντρες με γυναικομαστία και η αποκατάσταση μαστού σε γυναίκες μετά από μαστεκτομή.

«Οι επεμβάσεις στους μαστούς δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου στον μαστό. Πάντα γίνεται έλεγχος της γυναίκας πριν την επέμβαση. Επιτρέπεται η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μετά την επέμβαση. Οι επεμβάσεις στους μαστούς ποτέ δεν πρέπει να γίνονται πριν την ενηλικίωση της γυναίκας» υπογράμμισε η κ. Δεμίρη. Παράλληλα ανέφερε ότι αυτές οι επεμβάσεις αφήνουν ουλές οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου απαλύνονται αλλά δεν εξαφανίζονται

Ανέφερε ακόμη ότι σε περιπτώσεις μαστεκτομής λόγω καρκίνου του μαστού η αποκατάσταση μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την μαστεκτομή ή αργότερα. Εκείνο το οποίο τόνισε η κ. Δεμίρη είναι ότι η αποκατάσταση μαστού δεν επιβαρύνει την πορεία του καρκίνου, ότι διορθώνει τη συμμετρία και την αισθητική του θώρακα και ότι έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των γυναικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ