Πως να οργανώσεις καλύτερα τα καλλυντικά σου – Τα tips που θα σε σώσουν

Επειδή πολλές φορές δεν βρίσκεις που έχεις το αγαπημένο σου κραγιόν, ή δεν θυμάσαι αν έχεις extra μολύβι ματιών, σου βρήκαμε πως να οργανώσεις καλύτερα τα καλλυντικά σου, για να μην τα ξαναψάξεις ποτέ!

Το μυστικό για οργανωμένα προϊόντα μακιγιάζ είναι η κατηγοριοποίηση. Ξεκίνα με το να τα συγκεντρώσεις όλα. Άδειασε τα νεσεσέρ σου, ψάξε τις τσάντες σου, κοίτα στις τσέπες των μπουφάν και μάζεψε τα όλα σε ένα σημείο.

Αφού τα συγκεντρώσεις μπορείς να ξεκινήσεις ταυτόχρονα να τα ξεκαθαρίζεις και να τα ομαδοποιείς. Έλεγξε την ποσότητα τους, την ποιότητα τους, την ημερομηνία λήξης και αξιολόγησε αν θα το χρησιμοποιήσεις ξανά ή όχι. Εκείνα τα προϊόντα που αποφασίζεις να κρατήσεις χώρισε τα ανά κατηγορία. Όλα τα κραγιόν μαζί, όλα τα μολύβια μαζί, όλες οι σκιές μαζί κτλ. Τελειώνοντας με το declutter και την αρχική ομαδοποίηση μπορείς να κάνεις έναν διαχωρισμό σε μικρότερες υποκατηγορίες: χώρισε τα κραγιόν ανάλογα με την υφή σε ματ, lip gloss, mat κτλ τα μολύβια σε χειλιών, ματιών κτλ.

Αν σου το επιτρέπει ο χώρος σου προτίμησε να τοποθετήσεις όσα περισσότερα προϊόντα μπορείς κάθετα, ιδανικά σε ένα συρτάρι, εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο. Επίσης φρόντισε να φαίνεται κάποιο χαρακτηριστικό του χρώματος για να μπορέσεις να το ξεχωρίσεις. Μπορείς να ταξινομήσεις χρωματικά ακολουθώντας τον κανόνα του ουράνιου τόξου ή τοποθετώντας από το πιο ανοιχτόχρωμο στο πιο σκούρο για να μπορείς να εντοπίσεις ευκολότερα το χρώμα που ψάχνεις.

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ οργάνωσης καλλυντικών. Πριν αγοράσεις οτιδήποτε φρόντισε να έχεις κάνει την παραπάνω διαδικασία για να γνωρίζεις τι θα χρειαστείς σε διάσταση και ποσότητα. Επίσης μπορείς να αξιοποιήσεις πρώτα διάφορα κουτιά συσκευασίας, όπως το κουτί συσκευασίας του κινητού σου σαν διαχωριστικό.

Τέλος, δημιούργησε ένα νεσεσέρ ή ένα επιπλέον κουτί που θα περιλαμβάνει το daily routine σου. Αυτά τα 5-6 προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά για να μπορείς να τα έχεις εύκαιρα κάθε πρωί.

Και μην ξεχνάς, για να διατηρήσεις κάτι οργανωμένο χρειάζεται να ακολουθήσεις έναν και μόνο βασικό κανόνα. Πάντα να επιστρέφεις αυτό που χρησιμοποίησες εκεί από όπου το πήρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ