ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Με την υπογραφή του Μέλλον Υγείας

ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (RF) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν μία από τις αποτελεσματικότερες θεραπευτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της επιδερμικής χαλάρωσης στον τομέα  της αισθητικής δερματολογίας.

1. Τι είναι οι ραδιοσυχνότητες;

Ραδιοσυχνότητα (αριθμός ταλαντώσεων στη μονάδα του χρόνου) ονομάζουμε τη συχνότητα εκείνη η οποία βρίσκεται μεταξύ 3kHz και 300 GHz, και της οποίας το φάσμα βρίσκεται στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

2. Ποιά η διαφορά μεταξύ των ραδιοσυχνοτήτων και των laser στη δερματολογία;

Ραδιοσυχνότητες: Θέρμανση ιστών απευθείας με βάση τις ιδιότητες του ιστού 

Laser: Θέρμανση ιστών μέσα από την εκλεκτική απορρόφηση από χρωμοφόρα.

3. Ποιες είναι οι εφαρμογές των ραδιοσυχνοτήτων στην αισθητική δερματολογία;

Οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν ένα καλό θεραπευτικό κλειδί για βελτίωση αισθητικών προβλημάτων όπως:

 • Σύσφιξη του δέρματος στο σώμα (αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση λόγω απώλειας βάρους ή ηλικίας) καθώς και στο  πρόσωπο (βελτιώνοντας τις λεπτές ρυτίδες  και το  περίγραμμα)
 • Μείωση του τοπικού πάχους
 • Βελτίωση της υφής του δέρματος με όψη φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδας)
 • Βελτίωση των ουλών της ακμής(Fractional RF Microneedle_RF Pixel)

ΛΕΜΦΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ

Λεμφική αποσυμφόρηση: η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανικανότητα της λέμφου να διαλύσει τις τοξίνες που βρίσκονται συγκεντρωμένες κάτω από το δέρμα. Το Lemfikon – ένα σύγχρονο μηχάνημα αποσυμφόρησης της λέμφου – είναι συνδυασμός ηλεκτροθεραπείας και υπερήχου, που έχει σκοπό να επαναφέρει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα.

Η λέμφος είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγρά του σώματος μας.

Είναι ένα κιτρινωπό υγρό και η σύνθεση του είναι ανάλογη με εκείνη του πλάσματος του αίματος. Περιέχει λευκά αιμοσφαίρια και κυρίως λεμφοκύτταρα. Το ποσό της παραγόμενης λέμφου δεν είναι σταθερό, αλλά εξαρτάται κατά κύριο λόγο, από τη λειτουργία των οργάνων και γενικότερα από τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν στον ιστό ή το όργανο.

Το λεμφικό σύστημα είναι το δίκτυο αγγείων του οργανισμού των σπονδυλωτών, που άγει το επιπλέον υγρό των ιστών, από αυτούς προς την κυκλοφορία του αίματος.

Όταν λοιπόν το λεμφικό μας σύστημα δεν λειτουργεί όπως πρέπει αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην αποβάλλει τα περιττά στοιχεία αντιθέτως να τα κατακρατά και έτσι αυτά να συσσωρεύονται δημιουργώντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού, την γνωστή σε όλους κυτταρίτιδα!

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από σοβαρή διαταραχή της μικροκυκλοφορίας στην περιοχή όπου εμφανίζεται, η οποία οδηγεί σε μια ανομοιογενής συσσώρευση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό. Επειδή ακριβώς το λίπος αυτό βρίσκεται κάτω από το δέρμα και όχι βαθύτερα, δημιουργεί τις λεγόμενες πτυχώσεις στο δέρμα, που ευθύνονται για την αντιαισθητική όψη του “φλοιού πορτοκαλιού”.

Οι πιθανότητες λένε πως αργά ή γρήγορα κάθε γυναίκα θα έρθει αντιμέτωπη με την όψη του “φλοιού πορτοκαλιού”, η οποία εμφανίζεται κυρίως σε μηρούς, γλουτούς, υπογάστριο, στήθος και γόνατα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το σωματότυπό της και αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της λέμφου.

Το γεγονός ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευνοεί την πρόχειρη διατροφή, την καθιστική ζωή και την έλλειψη οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες εμφάνισής της και κατατάσσει την κυτταρίτιδα στην κορυφή της λίστας με τα πλέον δυσεπίλυτα αισθητικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη σύγχρονη γυναίκα.

Βέβαια, η άποψη που υποστηρίζει ότι αφορά μόνο γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με αυξημένο σωματικό βάρος δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, αφού ένα μικρό ποσοστό ανδρών έρχονται επίσης αντιμέτωποι με το πρόβλημα της κυτταρίτιδας – ιδιαίτερα αν χάσουν απότομα βάρος. Ακόμα και λεπτές ή μικρές σε ηλικία κοπέλες εμφανίζουν κυτταρίτιδα, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν ένα μικρό ποσοστό λίπους που δεν είναι ορατό με το γυμνό μάτι ή να συντρέχουν άλλοι παράγοντες που να σχετίζονται με την εμφάνισή της.

Μολονότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, με πολλές φορές αδιευκρίνιστα αίτια, οι βασικότεροι λόγοι εμφάνισης κυτταρίτιδας συνοψίζονται παρακάτω:

 • Κληρονομικοί παράγοντες
 • Ορμονικές διαταραχές (ιδιαίτερα τα οιστρογόνα)
 • Κακή κυκλοφορία του αίματος ή διαταραχή του λεμφικού συστήματος
 • Αυξομείωση σωματικού βάρους
 • Κακή διατροφή σε συνδυασμό με αργό μεταβολισμό
 • Καθιστική ζωή και έλλειψη άσκησης
 • Κάπνισμα και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρόβλημα της κυτταρίτιδας χωρίζεται σε τρία στάδια:

 • Στο 0 στάδιο, δεν υπάρχουν πτυχώσεις στο δέρμα, ούτε σε καθιστή ούτε σε όρθια θέση.
 • Στο 1ο στάδιο, η κυτταρίτιδα είναι “χαλαρή”, επειδή είναι εμφανής μόνο μετά από τσίμπημα της περιοχής.
 • Στο 2ο στάδιο, η κυτταρίτιδα ονομάζεται “οιδηματική”, επειδή είναι ευδιάκριτη μόνο σε όρθια στάση.
 • Στο 3ο στάδιο, η κυτταρίτιδα είναι γνωστή και ως “συμπαγής”, επειδή είναι τόσο εμφανής, που διακρίνεται και σε ορθή και σε ξαπλωτή θέση.

Ανεξάρτητα από την έκταση του προβλήματος, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Η θεραπεία της όμως; Ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής οπωσδήποτε αποτρέπει ή καθυστερεί την εμφάνισή της. Ειδικότερα, έχουν ευεργετική επίδραση:

 • Η σωστή διατροφή, η πλούσια σε φυτικές ίνες (φρούτα, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχο κρέας, γαλακτομικά προϊόντα) και η αποφυγή του νάτριου, των επεξεργασμένων τροφών και των γλυκών, που συμβάλλουν στην κατακράτηση υγρών και στην αυξημένη συσσώρευση τοξινών.
 • Τα μικρά και συχνά γεύματα, που συμβάλλουν στη διατήρηση του ιδανικού βάρους.
 • Η ενυδάτωση του οργανισμού με την αύξηση της καθημερινής κατανάλωσης νερού (σε 1,5 – 2 λίτρα την ημέρα) ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.
 • Η διακοπή του καπνίσματος σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ.
 • Η αερόβια γυμναστική (τρέξιμο, αερόμπικ, κολύμπι) και οι υψηλής εντάσεως ασκήσεις που ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στην εντονότερη καύση λίπους.

Ωστόσο, οι παραπάνω παράγοντες αφορούν περισσότερο στην πρόληψη της κυτταρίτιδας και όχι στην οριστική εξάλειψή της. Ευτυχώς, η τεχνολογική πρόοδος σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη της γυναίκας (κυρίως) να αντιμετωπίσει ένα από τα πλέον δυσεπίλυτα αισθητικά προβλήματα, οδήγησαν σε πολλές καινούργιες μεθόδους κοσμητικής ιατρικής – επεμβατικές και μη – για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η μέθοδος lipolaser είναι η τελευταία Ευρωπαϊκή smart lipo laser μέθοδος που αφαιρεί τα λιποκύτταρα χωρίς επεμβατική χειρουργική, μόνο με λιποδιάλυση. Καταστρέφει τα αποθέματα πάχους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος δίνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα για ένα αρμονικό σχήμα.

Τα πλεονεκτήματά της: Η μέθοδος lipolaser δεν απαιτεί γενική αναισθησία, η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι πολύ γρήγορη και αποτελέσματά της, είναι συγκρίσιμα με την κλασική λιποαναρρόφηση.

Πώς γίνεται η λιποδιάλυση με lipolaser

Σε αποστειρωμένο περιβάλλον ιατρείου, σχεδιάζονται οι περιοχές του σώματος που θα γίνει η λιποδιάλυση, με γραμμές ξεκινούν από ένα σημείο και απλώνονται προς τα έξω. Στο κεντρικό σημείο θα γίνει η τοπική αναισθησία. Η θεραπεία ξεκινά με αργές κινήσεις του laser πάνω στις γραμμές του δέρματος. Η γίνεται εφαρμογή με σταθερή ταχύτητα.

Το laser παράγει μια θερμαντική και μηχανική επίδραση, η οποία διεγείρει την “μεμβράνη” των λιποκυττάρων, μετατρέποντάς τα σε γαλακτώδη, τα οποία κατόπιν αφομοιώνονται και αποβάλλονται από το σώμα με φυσικό τρόπο. Η μέθοδος αυτή μειώνει την αιμορραγία και έχει πιο γρήγορη, εύκολη και άνετη αποκατάσταση.

Η θεραπεία lipolaser διαρκεί 20 – 30 λεπτά για κάθε περιοχή, εξαρτάται πάντα από την επιφάνεια της περιοχής που εφαρμόζεται. Πολλοί ασθενείς επιστρέφουν αμέσως μετά στη δουλειά τους φορώντας ένα λαστέξ στο σημείο που έγινε η «επέμβαση».

Σε σύγκριση με την λιποαναρρόφηση δεν παρατηρούνται μελανιάσματα και πρηξίματα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα των θεραπευτικών επιδράσεων του laser, το οποίο πήζει τα αγγεία αίματος αμέσως και μειώνει το τραύμα κάτω από το δέρμα. Επιπροσθέτως, η χαμηλή ενέργεια του laser διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και ανανεώνει, κάνει πιο σφριγηλό,  το δέρμα.

Το σύνολο των επισκέψεων – θεραπειών που θα απαιτηθούν, θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του πάχους που θα πρέπει να αφαιρεθεί και από τις περιοχές του σώματος που θα γίνει το lipolaser. Σε πολλές περιπτώσεις μια εφαρμογή αρκεί για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι ασθενείς δεν πρέπει να κάνουν γυμναστική ή αθλήματα και ζεστό μπάνιο για δέκα μέρες ή μασάζ για 4-5 εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα λιποδιάλυσης με lipolaser

Τα αποτελέσματα είναι συνήθως άμεσα, αλλά πολλές φορές εμφανίζονται κατά μέσο όρο σε 1 με 3 μήνες. Από την πρώτη μέρα θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο περίγραμμα, στην ομαλότητα και στο “μάζεμα” του δέρματος και πολλοί ασθενείς νιώθουν την περιοχή ήδη πιο αδύνατη όταν την πιέζουν με τα δάχτυλα.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μακροχρόνια, δίνοντας μια αρμονική σιλουέτα. Σε περίπτωση αύξησης του βάρους η εναπόθεση του λίπους θα είναι ομοιόμορφη.

Εάν λόγω της ικανοποίησης από το καλό αποτέλεσμα και τη συνολική εξαιρετική εμφάνιση του δέρματος, ζητηθεί από τον ασθενή και νέα εφαρμογή στην ίδια περιοχή, τότε αυτή μπορεί να γίνει μετά από 3- 4 μήνες.

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ – ΔΙΟΔΙΚΟ SOPRANO BY ALMA

Το Διοδικό LASER Soprano Beauty Remove, της Αμερικάνικης εταιρίας ALMA, συνδυάζει την τεχνολογία του Διοδικού LASER, με την πατενταρισμένη τεχνολογία SHR. Παρέχει αποτελεσματική λύση, για την μόνιμη αποτρίχωση, αφήνοντας ένα μεταξένιο και λείο δέρμα.
Γρήγορη και άνετη αποτρίχωση με το LASER Soprano Beauty Remove

 • Ανώδυνο (No Pain – All gain)
 • Αποτελεσματικό, ασφαλές, αξιόπιστο*
 • Για κάθε Φωτότυπο* (χρώμα επιδερμίδας) και περιοχή
 • Εφαρμόζεται 365 μέρες τον χρόνο. Ακόμα και το καλοκαίρι και σε μαυρισμένο δέρμα*
 • Δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης. Επιστρέφετε άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες σας
  *Στοιχεία αποδεδειγμένα από πολλές και καλά σχεδιασμένες κλινικές μελέτες.

Τι είναι το Διοδικό LASER;

Το Διοδικό LASER, εκπέμπει μονοχρωματικό φως με μήκος κύματος στα 810nm. Παράγει μεγάλο μήκος κύματος, κάνοντας το να δρα βαθύτερα, αποφεύγοντας τη μελανίνη στην επιφάνεια της επιδερμίδας, άρα πετυχαίνουμε λιγότερη επιδερμική απορρόφηση κι αποφυγή εγκαύματος.

Η ενέργεια του LASER, απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη της τρίχας, οδηγείται στη ρίζα της , προκαλώντας καταστροφή των αναγεννητικών κύτταρων της.

Είναι κατάλληλο κυρίως για φωτότυπους δέρματος IV έως V, δηλαδή για όσους έχουν σκουρόχρωμη επιδερμίδα και μαυρίζουν από τον ήλιο εύκολα. Επίσης γίνεται και τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μαυρισμένα δέρματα ή σε άτομα που κάνουν σπορ στον ήλιο και είναι μαυρισμένα όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε σκουρόχρωμη επιδερμίδα ή τους καλοκαιρινούς μήνες;

Αν ένα δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, το Διοδικό LASER, με το σύστημα SHR, είναι λιγότερο τραυματικό για την επιδερμίδα. Μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο και τα μπάνια στη θάλασσα, αμέσως μετά την συνεδρία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επιτρέπεται να έχετε καεί από τον ήλιο και μετά να κάνετε αποτρίχωση LASER ή αμέσως μετά το Διοδικό LASER, να πάτε για ηλιοθεραπεία ή Solarium.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Συνήθως απαιτούνται κατά μέσο όρο σε 8 συνεδρίες. Η συχνότητα των επισκέψεων έχουν ως εξής: οι πρώτες 2 – 3 συνεδρίες, κάθε 1 με 1,5 μήνα και οι υπόλοιπες κάθε 1,5 με 2 μήνες. Όταν δηλαδή οι τρίχες επανεμφανίζονται.

Η ανδρική τριχοφυΐα είναι πιο επίμονη, λόγω των ανδρογόνων. Οπότε μπορεί να επιμείνει ένα 10% – 20% τριχοφυϊας. Αυτές όμως οι τρίχες θα είναι πολύ λεπτές κι ανοικτόχρωμες. Επίσης να αραιώσουν πολύ τα διαστήματα που εμφανίζονται.

Είναι όντως μόνιμη η αποτρίχωση με Διοδικό LASER;

Η αποτρίχωση με Διοδικό LASER, είναι μόνιμη αποτρίχωση για τις περιοχές του σώματος που δεν είναι ανδρογονοεξαρτόμενες. Δηλαδή για τα:

 • Πόδια
 • Μπικίνι
 • Μασχάλες
 • Φρύδια
  Όλες οι άλλες περιοχές (κοιλιά, στέρνο, μέση, πλάτη, πρόσωπο, χέρια) επηρεάζονται από τα ανδρογόνα και δεν μπορούμε να μιλάμε για μόνιμη αποτρίχωση, αλλά για μείωση και βελτίωση της τριχοφυΐας.
  Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατά μέσο όρο 8 συνεδριών, μπορεί οι άνδρες, να χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες 1 – 2 φορές/χρόνο.

Για ποια τριχοφυΐα δεν είναι κατάλληλη η αποτρίχωση με LASER;

Για το ξανθό και χνοώδες τρίχωμα. Δεν υπάρχει αρκετή μελανίνη στην τρίχα, για να απορροφηθεί η ενέργεια του LASER, και να φτάσει μέχρι την ρίζα της και να την καταστρέψει.

Πονάει η αποτρίχωση με το Διοδικό LASER, Soprano Beauty Remove;

Η κεφαλή του Διοδικού LASER, Soprano Beauty Remove, διαθέτει σύστημα ψύξης με Ζαφείρη, που φτάνει σε θερμοκρασία μέχρι -3 βαθμούς Κελσίου.

Το σύστημα ψύξης με Ζαφείρη, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Κάνει την συνεδρία ανώδυνη, αφού τις περισσότερες φορές αισθάνεστε την κρύα κεφαλή κι όχι κάψιμο.
 • Μειώνει τον κίνδυνο εγκαύματος.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση του Διοδικού LASER;

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός συστήματος αποτρίχωσης LASER, εξαρτάται από την ποιότητα του μηχανήματος, αλλά κυρίως από το ποιος το χειρίζεται καθώς και αν το σύστημα συντηρείται σωστά.

Στο Nefer, τα τηρούμε όλα:

 • Η αποτρίχωση γίνεται αποκλειστικά από αισθητικούς, απόφοιτους ΤΕΙ, την οποία έχουμε διδαχθεί, στην διάρκεια των σπουδών μας, γνωρίζοντας τον τρόπο δράσης, όλων των LASER και τους τρόπους προστασίας και μας επιτρέπεται νόμιμα, να εφαρμόζουμε με ασφάλεια.
 • Το Διοδικο LASER Soprano Beauty Remove, είναι κατασκευασμένο από την Αμερικάνικη εταιρία ALMA, η οποία είναι μια από τις καλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες LASER. Το συγκεκριμένο LASER, χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη τεχνολογία SHR.

Με την Τεχνολογία SHR (Super Hair Removal), η αισθητικός κινεί επαναλαμβανόμενα την κεφαλή του LASER, στην περιοχή που γίνεται η αποτρίχωση (in motion technique).

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα:

 1. την πλήρη κάλυψη της περιοχής, χωρίς να αφήνει κενά σημεία, λόγω της συνεχόμενης κίνησης της κεφαλής και της επαναληψιμότητας.
 2. την σταδιακή θέρμανση της επιδερμίδας, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο εγκαύματος. Αυτό το καθιστά ασφαλές κι αποτελεσματικό, ακόμα και για μελαχρινό ή μαυρισμένο δέρμα, ανεξαρτήτως, φωτότυπου – χρώματος της επιδερμίδας.

Η επιδερμίδα, δεν εκτίθεται σε έναν μονό παλμό, με υψηλή θερμική ενέργεια, η οποία μπορεί και να τραυματίσει το δέρμα. Για να προστατευτεί το περιβάλλον δέρμα, χρησιμοποιούμε μικρούς, πολλαπλούς παλμούς με χαμηλή θερμική ενέργεια, μέχρι συνολικά να παραχθεί και να συσσωρευθεί στην επιλεγμένη περιοχή, η κατάλληλη θερμοκρασία που επιφέρει την θερμική καταστροφή του θύλακα της τρίχας, αποτρέποντάς τον να ξανααναπτυχθεί.

Το Διοδικό LASER, μπορεί να αντιμετωπίσει την θυλακίτιδα;

Όποιο LASER Αποτρίχωσης κι αν επιλέξετε, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την θυλακίτιδα. Η θυλακίτιδα, εμφανίζεται σε ορισμένα άτομα, μετά από αποτρίχωση με ξυράφι ή κερί. Στη συνέχεια η τρίχα γυρίζει μέσα στο δέρμα, ερεθίζοντας τον τριχοσμηγματογόνο θύλακα. Έτσι η περιοχή γύρω από κάθε τριχικό θύλακα είναι κόκκινη και μπορεί να εμφανίσει σπυράκια, δυσχρωμίες ή ουλές σε ποιο ευαίσθητα δέρματα. Έτσι όταν κάνουμε LASER για μόνιμη αποτρίχωση, φεύγει και ο παράγοντας που ερεθίζει τον θύλακα της τρίχας, αφήνοντας ένα δέρμα λείο, χωρίς κοκκινίλες και “γκρι” σκιά κάτω από το δέρμα.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Οι συνεδρίες διαρκούν από λίγα λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με την περιοχή που θα εφαρμοστούν.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τους χρόνους για κάποιες περιοχές που εφαρμόζεται η αποτρίχωση με LASER:

Περιοχή εφαρμογής

Διάρκεια 

Πλάτη

45′

Στέρνο – Κοιλιά

45′

Πόδια

60′

Μασχάλες

10′

Αυχένας

15’

Χέρια

30′ – 40′

Πώς γίνεται η διαδικασία

 • Καθαρίζουμε την περιοχή από τυχόν make up, αρώματα ή αποσμητικό
 • Οριοθετούμε την υπό αποτρίχωση περιοχή
 • Κόβουμε τις τρίχες
 • Εφαρμόζουμε τζελ υπερήχων
 • Εφαρμόζουμε το Διοδικό LASER
 • Εφαρμόζουμε καταπραϋντική κρέμα
 • Εφαρμόζουμε αντηλιακή κρέμα

Δεν επιτρέπεται να κάνετε LASER

 • Αν λαμβάνετε κάποια φάρμακα, που προκαλούν φωτοευαισθησία
 • Αν λαμβάνετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα την τελευταία εβδομάδα (mesulid, voltaren, ponstan)
 • Αν κάνετε τοπική εφαρμογή Τρετινοϊνης ή Ρετινόλης
 • Αν υποβάλλεστε σε θεραπεία ακμής, με ισοτρετινοϊνη
 • Αν έχετε κάνει τατουάζ η μόνιμο μακιγιάζ στη περιοχή της εφαρμογής.
 • Αν έχετε λεύκη (υπάρχει πιθανότητα να πυροδοτηθεί)
 • Αν είστε έγκυος
 • Αν έχετε καεί από τον ήλιο ή το solarium.
 • Αν θέλετε να πάτε για ηλιοθεραπεία, ακριβώς μετά την αποτρίχωση με το LASER Soprano Beauty Remove

Τι πρέπει να προσέξετε πριν την συνεδρία με το Διοδικό LASER

 • Αν το δέρμα είναι καμένο (από ήλιο ή solarium) πρέπει να περιμένετε μέχρι να υποχωρήσει το κάψιμο.
 • Αν χρησιμοποιείτε αυτομαυριστικές κρέμες ή κάνετε μαύρισμα με αερογράφο, πρέπει να σταματήσετε την εφαρμογή τους 15 μέρες πριν την αποτρίχωση με LASER.
 • Μην αποχρωματίζετε, αποτριχώνετε με κερί τις τρίχες σας, 4 – 5 εβδομάδες πριν και μετά τις συνεδρίες.
 • Μπορείτε να ξυρίσετε τις τρίχες 1 – 2 μέρες πριν την συνεδρία – στο σώμα (μετά από συνεννόηση με την αισθητικό).

Τι πρέπει να προσέξετε μετά την συνεδρία με το Διοδικό LASER

 • Πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με τακτική ανανέωση του (κάθε 1 – 2 ώρες)
 • Αποφυγή έντονης έκθεσης – εγκαύματος στον ήλιο ή σε solarium
 • Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικό για 24 ώρες (όταν κάνετε LASER στην μασχάλη).
 • Μην τρίβετε την περιοχή με peeling ή με άγριο σφουγγάρι
 • Μην τραβάτε τις τρίχες με κερί ή τσιμπιδάκι.
 • Αμέσως μετά την αποτρίχωση με Διοδικό LASER, η περιοχή μπορεί να γίνει ροζ ή κόκκινη και να δημιουργηθεί ερύθημα, κάτι που αναμένουμε και είναι εντελώς φυσιολογικό. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες μέχρι 2 – 3 μέρες.

Άλλες πληροφορίες

 • Οι τρίχες που έχουμε κόψει πριν εφαρμόσουμε το LASER, δεν μακραίνουν (όπως θα μάκραιναν αν δεν είχαμε κάνει LASER) και τελικά πέφτουν 15 – 20 μέρες μετά την συνεδρία. Δεν προκαλεί εξάχνωση των τριχών, όπως το LASER Αλεξανδρίτη.
 • Σε περίπτωση που εμφανιστούν τρίχες πριν από την επόμενη συνεδρία, το ξύρισμα επιτρέπεται στην περιοχή.
 • Σε περίπτωση που ακολουθείτε κάποια θεραπευτική αγωγή, οφείλετε να ενημερώσετε την αισθητικό σας – κατά την λήψη του ιστορικού σας – γιατί κάποια φάρμακα κάνουν φωτοευαίσθητη την επιδερμίδα σας, όσο τα λαμβάνετε.

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

Τι είναι

Είναι μία νέα, μη-επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί θερμικό  υπέρηχο για lifting και τόνωση του χαλαρού δέρματος. Η θεραπεία δεν δημιουργεί ερεθισμό και δεν απαιτεί  χρόνο ανάρρωσης.

Το HIFU φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία του anti-aging ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο καθυστερεί την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Η θεραπεία δεν απευθύνεται μόνο σε μεγαλύτερες ηλικίες, που ήδη έχουν παρουσιάσει γήρανση, αλλά και σε μικρότερες ηλικίες (35-40 χρονών), με σκοπό την καθυστέρηση εμφάνισης της γήρανσης και τη διατήρηση ενός νεανικού και σφριγηλού προσώπου.

Πώς λειτουργεί

Με την τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), επιτυγχάνουμε ορατό lifting και σύσφιξη του δέρματος  εστιάζοντας με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων και στο γνωστό SMAS, την στιβάδα εκείνη που χειρουργεί ο γιατρός στην περίπτωση  του χειρουργικού  lift. Η συρρίκνωση που γίνεται στα βαθύτερα στρώματα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και οδηγεί σε μια άμεση σύσφιξη και τελικά σε ορατό lifting.

Τέλεια σύσφιξη για προγούλι, λαιμό, πρόσωπο, μάτια, ντεκολτέ.

Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη χρήση!

CAVITATION

Η μέθοδος Cavitation αποτελεί την πιο δραστική, σύγχρονη, μη επεμβατική μέθοδο λιπογλυπτικής και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, η οποία βασίζεται στην δράση της ενέργειας υπερήχων. Η θεραπεία βασίζεται στο φαινόμενο της «σπηλαίωσης» που δημιουργείται με τη χρήση υπερήχων χαμηλής συχνότητας. Η δράση των υπερήχων δημιουργεί φυσαλίδες στο υγρό, οι οποίες σταδιακά αυξάνονται, και εκρήγνυνται. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις δονήσεις που προκαλούν οι υπέρηχοι, οδηγεί στη ρήξη των κυτταρικών μεμβρανών των λιποκυττάρων (λιποδιάσπαση) και στην απελευθέρωση του (λιπόλυση) στο διάμεσο ιστό. Στη συνέχεια απομακρύνεται με το λεμφικό σύστημα και τελικά αποβάλλεται από το σώμα σταδιακά, ακολουθώντας τη φυσιολογική μεταβολική πορεία. Έτσι επιτυγχάνεται μη αναστρέψιμη καταστροφή τους. Η θεραπεία είναι ασφαλής και ανώδυνη. Υπάρχει μόνο ένας μικρός ανεκτός θόρυβος.

θεραπεία Cavitation εφαρμόζεται συνηθέστερα σε περιοχές του σώματος με περιττό τοπικό λίπος, όπως σε μηρούς, γλουτούς, εσωτερικό μέρος των γονάτων, κοιλιά και χέρια. Βελτιώνει την υφή του δέρματος, την κυτταρίτιδα και το περίγραμμα του σώματος.

Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 έως 10, ανάλογα με το πρόβλημα, την ηλικία, την ανατομική περιοχή, τον τρόπο ζωής και τη διατροφή. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με το πρόβλημα και το πρωτόκολλο που θα προτείνει ο γιατρός.

Η θεραπεία cavitation μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες λιποδιάλυσης, όπως μεσοθεραπείες ή κρυολιπόλυση, για να επιτύχουμε πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς και με θεραπείες σύσφιξης (ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπείες, νήματα).

plastic-slider-1
plastic-slider-3.jpg

Τηλεφωνική Επικοινωνία

21 8218 0283