Δήμαρχος Χανίων – Παν. Σημανδηράκης: “O εμβολιασμός είναι χρέος όλων μας”

Να εμβολιαστούν κάνοντας το χρέος τους απέναντι στην δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, κάλεσε τους συμπολίτες του, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος έλαβε την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, στο εμβολιαστικό κέντρο του πρώην ΙΚΑ στα Χανιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά την αποχώρηση του από το εμβολιαστικό κέντρο, «μέσα από αυτήν την διαδικασία εκτέλεσα το χρέος μου απέναντι στην δημόσια υγεία και τους συνανθρώπους μας.

Μέσα από την διαδικασία του εμβολιασμού, όλοι μαζί θωρακίζουμε την δημόσια υγεία, δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. Νομίζω ότι είναι χρέος του κάθε πολίτη να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό».

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στον συνεχή αγώνα των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ παράλληλα σχολίασε και την τάση μείωσης που παρατηρείται σε κάποιες περιοχές, στους εμβολιασμούς πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θα πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε και να μην λαμβάνουμε υπόψη όλες αυτές τις ακραίες ρητορικές που δεν βασίζονται στον ορθολογισμό, τις ρητορικές που αγνοούν τους επιστήμονες και τους ειδικούς και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Έχουμε ένα χρέος να προσέλθουμε να κάνουμε το εμβόλιο και να μπορέσουμε να κρατήσουμε την δημόσια υγεία στο επίπεδο που πρέπει.

Δίνουμε ένα μήνυμα σήμερα από εδώ, σε όσους δεν έχουν εμβολιασθεί, να το πράξουν».

Ο δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι πλέον οι πολίτες έχουν στην διάθεση τους όλα τα εμβόλια, χαρακτηρίζοντας την διαδικασία του εμβολιασμού εξαιρετικά εύκολη. Παράλληλα επεσήμανε: «Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Ο κάθε ένας στο δικό του περιβάλλον, θα πρέπει να κινητοποιήσει, να προτρέψει τον κόσμο να εμβολιαστεί και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτήν την δυσκολία. Το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι το πρωτεύον, είναι το βασικό, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η στάση μας απέναντι στον εμβολιασμό επηρεάζει και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας, τον τουρισμό και όλοι ανησυχούμε γιατί μια δεύτερη χαμένη τουριστική χρονιά σημαίνει μια οικονομική και κοινωνική δυσκολία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ