Έχετε θαμπή επιδερμίδα; Δείτε πως θα κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δεν είναι τα μεταμεσονύχτια σνακ που κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο, αλλά ένα βραδινό ξενύχτι με πολύ ποτό.

Η κατάχρηση του αλκοόλ έχει πολλές αρνητικές και σοβαρές συνέπειες, αλλά ακόμα κι αν πίνετε περιστασιακά μπορεί να σας κάνει κακό. Πέρα από το στομάχι και τον ανυπόφορο πονοκέφαλο της επόμενης μέρας, το αλκοόλ κάνει βλάπτει και το δέρμα.

«Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και ξεραίνει το δέρμα εξωτερικά», αναφέρει η Dr. Amy Wechsler, δερματολόγος. Όταν το δέρμα δεν είναι σωστά ενυδατωμένο, αρχίζει να σας “τραβάει”, να γίνεται κόκκινο και να προκαλεί κνησμό. Εκτός από την αφυδάτωση του δέρματος, το αλκοόλ επιδρά και στον ύπνο και η έλλειψη ύπνου επιδρά αρνητικά στην επιδερμίδα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου τα επίπεδα κορτιζόλης του οργανισμού μας είναι χαμηλά και η επιδερμίδα μας έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει από την σκόνη και την καθημερινότητα. Όταν, όμως, δεν κοιμόμαστε καλά, τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμένουν υψηλά και το δέρμα κοκκινίζει, παράγει λιγότερο κολλαγόνο και γίνεται πιο λεπτό και ξηρό.

Τι πρέπει να κάνετε, λοιπόν, για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο;

 1. Πιείτε νερό μαζί με το ποτό
  Για κάθε ποτήρι αλκοόλ που πίνετε, πιείτε και ένα ποτήρι νερό. Το νερό, εκτός ότι θα σας κρατήσει ενυδατωμένο, θα σας βοηθήσει και να πιείτε λιγότερο.
 2. Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα
  Ο κακής ποιότητας ύπνος δεν επιδρά μόνο στο δέρμα σας, αλλά πολλούς τομείς της υγείας σας. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε μέρα.
 3. Ασκηθείτε
  Ο ιδρώτας και η κυκλοφορία του αίματος βοηθούν το δέρμα να ενυδατωθεί και να παραμένει «ζωντανό». Επίσης, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το hangoner.
 4. Πλύντε το πρόσωπό σας
  Μην αμελείτε να καθαρίζετε συχνά το πρόσωπό σας είτε αν βγήκατε έξω, είτε αν κάτσατε σπίτι για να δείτε τηλεόραση.

www.ygeiaonline.gr