Γιώργος Χρούσος: Είμαστε επιφυλακτικοί για τον εμβολιασμό των παιδιών

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησαν οι κ. κ. Γιώργος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αλλά και το τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών με το σκεύασμα της Pfizer, ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι «Στις μελέτες για τα παιδιά τα αποτελέσματα είναι καλά. Στην Αμερική έχει ήδη επιτραπεί η χρήση του εμβολίου για τα παιδιά 12-15 ετών, και το ίδιο και στον Καναδά.

Στην επιτροπή είμαστε επιφυλακτικοί με τους εμβολιασμούς των παιδιών, πιστεύουμε ότι θα είναι το τελευταίο που θα γίνει. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό των ενηλίκων, να φτιάξουμε το τείχος της ανοσίας, και μετά θα σκεφτούμε αν θα εμβολιάσουμε τα παιδιά. Γενικά είμαστε επιφυλακτικοί με τα παιδιά, για οποιοδήποτε φάρμακο και οποιοδήποτε εμβόλιο. Αν χρειαστεί όμως να το κάνουν, θα το κάνουν. Δε θα είναι υποχρεωτικό, οι γονείς θα αποφασίσουν αν θα το κάνουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ