Κικίλιας: Από Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12-15 ετών

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Σε ό,τι αφορά στους εφήβους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι σε σύνολο 300.000 έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού, συμπληρώνοντας ότι «πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου θα αυξηθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός».

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο υπουργός δήλωσε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», επεσήμανε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ