Κορονοϊός-Ελληνική ανακάλυψη: Σημαντική μείωση του ιικού φορτίου ασθενών με αλατόνερο!

Έλληνες επιστήμονες, μετά από κλινικές δοκιμές, διαπίστωσαν ότι το αλατόνερο μπορεί να μειώσει κατά 25% το ιικό φορτίο ασθενών με κορονοϊό. Ποσοστό καθοριστικό για τη βαρύτητα και την έκβαση της νόσου!

Ειδικότερα, η ομάδα του καθηγητή βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρέων Κώστα Πουλά πέτυχε, σε 20 ασθενείς, μέσα σε 6 ώρες, με 3-4 πλύσεις ρινοφαρυγγικά, να μειωθεί κατά 20-25% το ιικό φορτίο!

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μόνο αερογενώς και εξήγησε πώς απομακρύνεται το ιικό φορτίο από τον οργανισμό ασθενών με αλατόνερο.

«Σκεφτήκαμε να απομακρύνουμε τους ιούς με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα υπέρτονο διάλυμα. Επειδή θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα πειράματά μας και στο τί λέμε, ξέρουμε ότι και σε άλλο Πανεπιστήμιο συνεχίζονται αυτές οι πλύσεις μέσα στη μέρα για 12ωρο και το ιικό φορτίο μειώνεται ακόμη περισσότερο. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αν κάποιος βρεθεί pcr θετικός, δηλαδή να έχει ιικό φορτίο θα πρέπει ταχύτατα να ξεκινήσει να απομακρύνει τους ιούς από τη ρινοφαρυγγική του κοιλότητα», είπε ο καθηγητής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ