Βρετανία: Στο 91% των κρουσμάτων η μετάλλαξη «Δέλτα»

Ιδιαιτέρως εκτεθειμένοι είναι οι Βρετανοί στη διασπορά που έχει το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, σε δηλώσεις του.

Ειδικότερα, ο ο ίδιος ανέφερε πως το στέλεχος «Δέλτα» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, βρίσκεται πλέον στο 91% των βρετανικών κρουσμάτων.

Ο υπουργός ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση Τζόνσον δεν έκλεισε νωρίτερα τα σύνορα με την ασιατική χώρα, ώστε να περιοριστεί η είσοδος μεταλλάξεων από εκεί και απάντησε πως «δεν κλείσαμε νωρίτερα τα σύνορα, καθώς δεν είχαμε επαρκή δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους αυτών των μεταλλάξεων».

Εν συνεχεία, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης Τζόνσον είναι η ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά των μεταλλάξεων «το συντομότερο δυνατό», προσθέτοντας πως «επιθυμούμε να έχουμε εμβόλιο για τις μεταλλάξεις και σχετικές θεραπείες μέσα σε 100 μέρες από την εμφάνισή τους».

Ο Χάνκοκ δεν αρνήθηκε, τέλος, την πιθανότητα για νέα lockdowns και επαναφορά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, σε περίπτωση που η διασπορά από κάποια μετάλλαξη είναι μεγάλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ